4 Igrice koje možete da igrate kada nema više Flappy Bird

Flappy Bird igrica je skinuta sa marketa iako je postala momentalni fenomen pokazujući da industrija nema pojma šta mušterije žele jer niko nije mogao da predvidi ovoliku popularnost ove igrice. Vijetnamski programer Nguyen Ha Dong je naišao na ogroman uspeh sa aplikacijom i odstupio od cele priče iz ličnih razloga i prevelikog internet uznemiravanja. Marketi mobilnih aplikacija ne mogu da ostave uspeh na miru. Jednom kada neko pronađe dobitnu formulu i drugi požure da izbace svog, na brzinu napravljenog, klona. U slučaju Flappy Birdsa igrica više nije dostupna u bilo kakvom obliku, pa se klonovi aplikacije kotiraju visoko. Ukoliko niste stigli da preuzmete igricu pre skidanja sa marketa možete isprobati ove alternative za iOS i android.

Super Ball Juggling

Super Ball Juggling

Dostupna za iOS

Ovo je još jedna Nguyenova igrica sa Apple App Storea sa sličnim igranjem koje se bazira na kliktanju ekrana. Umesto navođenja ptičice kroz niz cevi, u Super Ball Juggling morate da držite sve fudbalske lopte u vazduhu. Većina korisnika Flappy Birdsa je prešlo na ovu igricu pa bar sva zarada od reklama ide istom autoru.

Ironpants

Ironpants

Dostupna za Android i iOS

Ironplants je stoprocentna kopija Flappy Birds igrice ali je autor ipak otišao korak dalje i kreirao kompletnu novu grafiku za igricu. Igrate kao superheroj bez pantalona koji se zove Ironpants i umesto izbegavanja cevi, izbegavate kutije. Od svih klonova, ovaj je verovatno najbolje sklepan i pretstavlja kvalitetnog klona. Ironpants je dostupan i za android i za iphone.

Flappy Wings

Flappy Wings

Dostupna za Android

U ovoj igrici nema ni trunke originalnosti, čak is am naziv Flappy Wings je jedva različit od Flappy Birds. Ptica u Flappy Wingsu ima čak manje ličnosti nego u originalu, njeno usamljeno oko je samo jedan crni piksel koji je prozor u crnilo u koje original odlazi da umre. Na pozitivnoj stranici autor je uložio dosta druda u cevi. Ovo čak nije ni prva igrica sa nazivom Flappy Wings na marketu, ali je original izbačen sa liste. Autor je samo uleteo i okupirao mesto stare igrice. Dobar posao.

Fly Birdie

Fly Birdie

Dostupna za iOS

Ptičica u ovoj igrici čak i nema oči, to je samo nasumična slika ptice obojena u narandžasto. Autor je dodao podnaslov igrici Flappy Bird Flyer, čisto da se ne zaboravi koju igricu kopiraju. Fly Birdie je igrica kada morate da priznate sebi da imate zavisnost. Možda ste igrali Ironpants jer vam se dopada specifični stil igrice ali je Fly Birdie igrački ekvivalent kupovanja narkotika.

Bilo šta sa reči Flappy na marketu

Takođe možete naći još mnoštvo kopija igrice u vidu letećih prasića, slepih miševa, riba i svih mogućih životinja čiji su autori pokušali da naprave još jednu kopiju igrice.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (3 votes cast)
4 Igrice koje možete da igrate kada nema više Flappy Bird, 5.0 out of 5 based on 3 ratings