Budućnost emulatora za PS4 i Xbox One

Budućnost emulatora za PS4 i Xbox One

Možda ste mislili da emulatori postoje samo kako bi emulirali rad starih konzola. Iako je ovo u velikoj meri istina, jednoga dana bi mogli da igramo PS4 i Xbox One igrice na našim računarima.

U nekoliko minulih decenija, emuliranje novih igara sa konzola je bilo praktično nemoguće. Kod koji pokreće igre na Xbox 360 i PS3 konzolama je bio prilagođen specifičnoj konzoli i zahtevao je ogromnu procesorsku moć, tako da se ni jedna igra nije mogla uspešno portovati na kućni računar. Emulator za neku od ove dve konzole se nikada nije pojavio.

Međutim, tvorci najnovijih konzola su odlučili da baziraju svoje igračke kreacije na već oprobanoj PC arhitekturi. Opremljeni sa x-86 čipsetom i AMD grafičkim procesorom, nove konzole mogu ubrzo postati kompaktibilne sa standardnim kućnim računarom.

Izgledi su da će biti mnogo lakše kreirati emulator koji simulira PS4 ili Xbox One platformu i da će se ovakav program pojaviti u narednih godinu dana. Ovo je za prethodne verzije konzola bilo nezamislivo.

Naravno, ništa od ovoga se neće desiti preko noći. Nema najava da će se sličan emulator pojaviti na tržištu u skorašnjem vremenu. Pre nego što rad na ovakvom projektu može da počne, potrebno je prethodno hakovati same konzole. Hakovanje konzola će se desiti tek za nekoliko meseci. Ipak, ostaje nada da će jednoga dana čak i vlasnici kućnih računara moći da uživaju u najboljim igračkim naslovima i ekskluzivama za PS4 ili Xbox One.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (4 votes cast)
Budućnost emulatora za PS4 i Xbox One, 5.0 out of 5 based on 4 ratings