Crtani filmovi

Crtani filmovi sinhronizovani na srpski jezik koje možete gledati potpuno besplatno! Svi crtaci koje volite da gledate sada na jednom mestu. Pustite vašoj deci crtane filmove koje ste voleli.


Crtani filmovi na srpskom jeziku koje možete gledati potpuno besplatno. Crtani film je vid filmske umetnosti, za razliku od igranog filma, u crtanom filmu su likovi i pozadina nacrtani. U ovu se grupu često stavljaju filmovi u kojoj ni likovi ni pozadina nisu nacrtani ali nisu stvarni već lutke.

Da bi se snimila jedna sekunda animiranog filma potrebno je 24 crteža. To znači da je za desetominutni film neophodno nacrtati 24.400 pojedinačnih scena. Za nastanak prvih animiranih filmova bilo je potrebno mnogo vremena i trud, pošto je pozadina svakog crteža morala biti ista.

Crtani Filmovi Online

Gledajte crtane filmove online, pez potreba da ih downloadujete. Svi stari animirani filmovi koje ste pre gledali na televizoru ili VHSu, sada se nalaze na internetu gde ih možete pogledati jednim klikom dugmeta!

Animacija je doživela korenitu promenu pojavom providnih folija, na kojima su se mogle crtati samo promene koje bi odavale utisak pokreta, gesta ili izraza lica. Te folije su slagane preko pozadine, a slika koju bi zajedno davale fotografisana je kadar po kadar. Gotovo svi autori crtanih filmova koristili su ovu tehniku doskoro, kada je u masovnu upotrebu ušla računarska animacija.

Uživajte!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (8 votes cast)
Crtani filmovi, 5.0 out of 5 based on 8 ratings