Microsoft plaća Youtube autorima za Xbox One izveštavanje

Xbox one controller

Machinima, popularni Youtube kanal koji okuplja autore i novosti iz sveta video igara, nudi svojim partnerima finansijski motiv od dodatnih tri dolara po hiljadu video prikaza ukoliko se video materijal tiče Xbox One konzole.

Kako je navedeno, video mora da sadrži najmanje trideset sekundi sadržaja u vezi Xbox One konzole, mora da pomene konzolu po imenu i mora da sadrži tag “XB1M13”. Ovim tag služi za lakšu identifikaciju pro Xbox One materijala. Sa druge strane, zbog ovog taga, korisnici lako mogu identifikovati sadržaj koji je sponzorisan od strane Microsoft-a.

Kao jedan od uslova u procurelom dokumentu pominje se i klauzula da niko od partnera ne sme da kaže ništa negativno o Michinima kanalu, Xbox One konzoli ili nekoj od njenih igara. Takođe, partneri se obavezuju da drže ovaj dokument u tajnosti.

U izveštaju se napominje da bi ovaj dokument mogao da bude u suprotnosti sa FTC načelima i vodiljama u vezi online oglašavanja. Ova načela nalažu da se mora napomenuti da je video materijal sponzorisan od strane trećeg lica i da ova činjenica može uticati na kredibilnost sadržaja.

Pomenuti partnerski program je ograničen na prvih 1.25 miliona video prikaza a ova kvota je ispunjena 16-og Januara. Niko od Microsoft-ovih zvaničnika nije komentarisao navode.

Microsoft je skoro objavio da se Xbox One konzola prodala u preko tri miliona primeraka. Prodaja Xbox One konzole je počela 22-og Novembra u Severnoj Americi, Velikoj Britaniji, Australiji, Austriji, Brazilu, Kanadi, Francuskoj, Nemačkoj, Irskoj, Italiji, Meksiku, Španiji i Novom Zelandu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.3/5 (6 votes cast)
Microsoft plaća Youtube autorima za Xbox One izveštavanje, 4.3 out of 5 based on 6 ratings