Video igre su dobre za decu

Video igre su dobre za decu
Video igre vas uče pravilnom rešavanju problema. One forsiraju decu da logičkim razmišljanjem dođu do rešenja. Danas postoji mnoštvo video igara čiji je jedini cilj da uz animiranje dece podstiču razvijanje logike i brzo procesuiranje velike količine podataka. Prednost ovog medija nad tradicionalnim kao što je televizija je što zahteva od igrača povratnu akciju kako bi se igra nastavila.

Video igre podstiču razvoj

Video igrice pomažu pravilan razvoj kroz konstantno nagrađivanje uspeha koji igrač postiže igrajući igru. Različiti nivoi težine i nagrade za preuzete rizike ohrabruju decu da ne budu uplašena da preuzmu rizik i uče ih da se uspeh često postiže tek iz nekoliko pokušaja.

Video igre vas takođe uče strateškom razmišljanju. Male igrice podstiču decu da razmišljaju objektivno o ciljevima igre, kao i o veštinama samih igrača. Dobro dizajnirane igre često daju igračima više načina kako uspešno postići ciljeve igre. Igrači vrlo brzo dobijaju povratnu informaciju o delotvornosti njihove strategije i uče o jačim i slabijim stranama svoje strategije.

Video igrice su društvenog karaktera

Uspešno igranje igara je često timski rad. Većina video igara su dizajnirane da inkorporiraju i ohrabruju timski rad. Bez obzira na žanr same igre, bilo da su u pitanju pucačine, simulacije vožnje, puzzle igre ili kooperativne igre, igračima se nudi mnoštvo načina da konstruktivno rade zajedno.

Video igre poboljšavaju koordinaciju ruku. Dokazano je da video igrice mogu unaprediti koordinaciju osoba obolelih od Parkinsonove bolesti, kao i osoba koje su pretrpele moždani udar. Čak i ako vaše dete ima zdravu koordinaciju, video igre mogu unaprediti njegove veštine.

Video igre mogu zabaviti čitavu porodicu. Ovaj vid zabave nije više predviđen samo za decu. Zamolite vaše najmlađe da vas nauče kako se igra njihova najomiljenija video igra i provedite zanimljivo gaming veče. Videčete da su video igrice podjednako zabavne kada se igraju u društvu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
Video igre su dobre za decu, 5.0 out of 5 based on 2 ratings